Vil du med til Düsseldorf?

Måske kunne du tænke dig at opleve Adam Fischer på en af hans andre ‘hjemmebaner’? Vi arrangerer nu en tur til Düsseldorf i november og som inspiration til denne koncerttur, kan du læse mere om byen og melde din interesse for at deltage.

Svar på dette link om du /I er interesserede i denne rejse

Düsseldorf har ca 570.000 indbyggere og er industricentrum og finansielt knudepunkt i Ruhr. Byen ligger ved Rhinen, men for ca. 800 år siden var Tysklands nu 9. største by kun et lille fiskerleje ved Düssel, en biflod til Rhinen. Da Dorf blev tilføjet, fik man Düsseldorf. Byen, som i dag har 26 museer og over 100 gallerier, byder på masser af kultur, klassisk charme og en pulserende, moderne atmosfære.

Altstadt: Den gamle bydel med en ung atmosfære
I hjertet af Düsseldorf ligger bydelen Altstadt, der emmer af historie, tradition og ungdom. Med tilnavnet “verdens længste bar” pulserer Altstadt med talrige pubber, bryggerier og cocktailbarer, som byder på et livligt og mangfoldigt natteliv. Tips hvis du skulle være i tvivl: I Köln bestiller man ‘Kölsch’, men i Düsseldorf bestiller man ‘Alt’.

Lambertus bei Nacht

Rheinturm: Svævende udsigt over bybilledet
Rheinturm står majestætisk i Düsseldorfs skyline med en roterende restaurant, hvor maden kan nydes sammen med panoramaudsigten over byen og Rhinen.

Von oben

MedienHafen: Arkitektoniske perler ved havnen
Düsseldorf har fået en hel ny bydel, Medienhafen, som er hot og mondæn og fyldt med spændende og nyskabende arkitektur.

Kunsten i Düsseldorf: Museer og gallerier

Byens kunstmuseum, “Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen”, med omfattende samlinger, fordeler sig på to bygninger K20 og K21, hvoraf K20 er bygget 1986 af den danske arkitekttegnestue Dissing+Weitling.

Koncerthuset ’Tonhalle’ med den karakteristiske kuppel er hjemsted for Düsseldorf Symphonikerne og også vært for mange internationale gæstespil. Adam Fischer været chefdirigent for Düsseldorfer Symphoniker siden 2015.
Den store tyske forfatter og digter Heinrich Heine er født i Düsseldorf, og byens største
centrale gade bærer navnet “Heinrich-Heine-Allee”.
Robert og Clara Schumann flyttede fra Dresden til Düsseldorf i 1850, da Robert Schumann blev ansat som byens stadsmusikdirektør (hans middelmådige lederevner og fremadskridende sygdom gjorde en ende på hans musikerkarriere.)

Schumanns mentale tilstand blev i denne tid forværret i en sådan grad, at han forsøgte at begå selvmord ved at kaste sig i Rhinen.

© Düsseldorf Tourismus GmbH – Chris Göttert

Königsallee: En luksuriøs shopping-odyssé
Düsseldorfs mest berømte boulevard, Königsallee, kærligt kaldet “Kö”, er indbegrebet af luksus og elegance.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *